Ieder kind heeft wel eens wat. Uw kind kan steeds verkouden zijn, oorpijn hebben of buikpijn als het uit school komt, moe zijn of intense jeuk hebben. Het kan iets acuuts zijn maar ook iets wat al heel lang speelt. Als ouder willen we graag wat doen. Maar hoe weet u als ouder wat in zo'n situatie nu echt de beste aanpak voor uw kind is? 
Een hele goede en natuurlijke mogelijkheid is de klassieke homeopathie. Het is een zacht maar effectieve geneeswijze zonder vervelende bijwerkingen. Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische geneesmiddelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen.

Anouk (9) is zo verdrietig 

Anouk voelt zich constant achtergesteld. Zij zegt voortdurend: "Mamma geeft niet om mij. Ik krijg niet wat ik vraag. Mamma en pappa zorgen gewoon niet voor mij! Niemand wil mij en iedereen doet alleen maar lelijk tegen mij. Ik kan maar beter een ander gezin zoeken." Haar gemopper eindigt vaak in woedeaanvallen om niets waarin ZIJ juist lelijk doet tegen iedereen. Hierdoor hangt er voortdurend een donkere wolk in huis wat een grote invloed heeft op de sfeer. Haar zorgzame moeder is ten einde raad. Twee maanden later gaat het na inname van het homeopathische geneesmiddel een stuk beter. Anouk moppert niet meer en is meer tevreden. Daarna komen de klachten weer terug na een vaccinatie. Na herhaling van het geneesmiddel gaat het weer beter.

Thijs (6) blijft wat achter op school

Tijdens de bevalling heeft Thijs te lang klem gezeten. Hij zag er blauw en bijna levenloos uit. Je merkte bij hem als baby nooit of hij honger of pijn had. Hij leek alles maar goed te vinden. En nu is Thijs op school en zowel zijn ouders als de school geven aan dat hij te traag is. Hij begrijpt niet wat je tegen hem zegt en op school ligt zijn kastje vol met werkjes die nog niet af zijn. In de praktijk ziet de klassiek homeopaat een blozende knul met hangende slaperige ogen. Hij geeft antwoorden die totaal niet passen bij de vragen. Na inname van het homeopathische geneesmiddel zien zowel de ouders als de juf op school hem helderder worden, meer alert. Zijn ouders zijn verbaasd over zijn rake opmerkingen. Dat heeft hij nog nooit eerder gedaan! Zijn juf zegt: "Ongelooflijk, Thijs heeft ineens op tijd zijn werkjes af."

Daan (2) is hyperactief 

Zijn moeder komt binnen in de praktijk en zegt gelijk: "Ik houd hem hier het liefst vastgebonden in de buggy anders maakt hij alles bij u kapot." Waar Daan ook is, als hij 'los' is, rent hij van hot naar her, opent deuren, maakt speelgoed kapot. Hij luistert niet en gaat maar door. Hij trekt andermans haren uit, schopt, slaat of loopt weg. Daan zijn gedrag is ontstaan nadat hij hevige oorontstekingen kreeg die steeds met antibiotica werden onderdrukt. Na twee weken krijgt de klassiek homeopaat de moeder huilend aan de telefoon: Daan is vrij snel rustig en lief geworden na inname van het homeopathische geneesmiddel. "Ik kan weer houden van mijn kind!" Max is zeven jaar en heeft ADHD

Hij is druk en let niet op. Max kent totaal geen angst. Toen hij vijf jaar was, sprong hij zomaar uit het raam omdat hij dacht dat hij kon vliegen. Op het consult zien we een suffig jongetje. Hij aapt zijn moeder na, heeft tics in zijn gezicht, slist en is er totaal niet met zijn gedachten bij. Het lijkt wel of hij dronken is. Zijn vader vertelt dat hij druk wordt als anderen druk zijn. Hij wordt heel agressief als anderen kwaad zijn. Hij neemt gedrag van anderen over en doet het dan drie maal zo erg na. Max krijgt een ander homeopathisch geneesmiddel dan Daan. Na inname hiervan wordt hij rustiger, hij kan zich beter concentreren. Ook zijn tics zijn beter geworden. Na ruim een jaar zien we een gezellige vrolijke jongen, vol ondeugende energie die prima overweg kan met de mensen om hem heen.

Myrthe (9) slaapt slecht

Zij vertelt dat ze niet in slaap durft te vallen, vooral als ze een enge film heeft gezien. "Ik durf mijn voeten niet onder de dekens uit te steken want ik ben bang dat een sabeltandtijger ze afbijt." Myrthe is een heel lief en schuchter meisje. Zij is voor veel dingen bang: bang dat zij een splinter krijgt, dat er een pluisje in de soep valt, dat zij ziek wordt van bacteriën die door de lucht zweven. "Daarom doe ik mijn trui vaak voor mijn gezicht", vertelt ze. Myrthe neemt alles letterlijk en is niet opgewassen tegen de grote-mensen-wereld. Zij loopt achter in haar ontwikkeling. Zij is nog maar pas aan het tanden wisselen en is te klein voor haar leeftijd. Ook kan zij de lessen niet bijbenen. Het liefst is zij alleen thuis met haar poppen. Door de homeopathische behandeling is zij nu veel minder bang. Na drie maanden wisselde zij ineens 4 tanden tegelijk. Myrthe speelt meer buiten en heeft er een paar leuke vriendinnetjes gekregen. Op school blijft haar tempo traag maar zij kan de nieuwe lesstof beter begrijpen.

Bas (8) is onrustig

Zijn moeder vertelt: "Elke dat / dag om drie uur komt er een orkaan uit school Hij moet altijd iets bewegen en binnen de kortste keren heeft hij een enorme bende om zich heen en maakt hij ruzie met zijn broertje." Zijn meester heeft haar verteld dat het op school ook niet zo lekker gaat. Bas heeft veel moeite om zich op zijn werk te concentreren, ziet alles en kan maar met moeite even op zijn stoel blijven zitten. Na een paar homeopathische middelen gaat het vier maanden later een stuk beter op school. Bas kan zich beter concentreren en heeft minder moeite met stil zitten. Thuis is er duidelijk minder ruzie en is de rust wat weergekeerd. Bas vertelt: "Dat wilde gevoel in mijn hoofd heb ik niet meer, dat voelt veel fijner zo. Dan is niet iedereen steeds boos op mij."

Marije(1,5) heeft nachtmerries

Overdag is er niks aan de hand. De problemen spelen alleen 's nachts. Bijna elke nacht wordt Marije een paar keer krijsend wakker. Ze staart je met grote ogen aan, maar lijkt niets te zien. Ze lijkt helemaal in paniek. Haar ouders hebben het gevoel dat ze op zulke momenten totaal onbereikbaar is. Ze kunnen haar niet tot rust brengen. Er zit niets anders op dan afwachten tot alles na een kwartiertje weer gezakt is en iedereen weer gaat slapen. Marije heeft nog nooit een nacht doorgeslapen. Na twee keer een homeopathisch geneesmiddel ingenomen te hebben is Marije de week erna nog twee keer 's nachts wakker geworden. Opvallend was dat ze niet zo paniekerig was. Sindsdien slaapt ze heerlijk door, al weer een half jaar lang. Een hele verademing voor haar ouders.

Anne (4) heeft verlatingsangst

Haar moeder komt met haar omdat ze zich zorgen maakt. Anne blijft de hele dag bij haar in de buurt, wil niet alleen zijn of met andere kinderen spelen en claimt de hele dag haar aandacht. Ook het donker boezemt haar angst in. Het is ontstaan nadat Anne een keer heel heftig geschrokken is. Vier weken later, tijdens het tweede gesprek, vertelt haar moeder dat ze verrast was door het snelle effect van die kleine korreltjes. Een paar dagen na de inname was ze Anne kwijt, dat was nog nooit gebeurd. Ze bleek op haar kamertje te zitten en speelde rustig met blokken. Sindsdien werd Anne steeds vrijer en spontaner. Voor hun gevoeg / gevoel hebben de ouders de oude Anne weer terug.