Ziekten en vaccins 

Inleiding

Zolang de mensheid bestaat hebben we te maken met ziektes die ongemak, ernstig lijden en dood met zich kunnen meebrengen. Daarom is het logisch dat we pogingen doen om het lijden te verzachten, ziekten te genezen of ten minste de ernstige gevolgen van ziekten te vermijden. Elke nieuwe generatie zoekt weer nieuwe wegen en middelen en meent telkens weer het definitieve en betere antwoord te hebben gevonden.

Niets blijkt minder waar! Het ziet ernaar uit dat elk tijdperk juist zijn eigen ziekten en plagen kent. Hoewel in onze tijd een aantal infectieziekten dan inderdaad mogen zijn uitgeroeid of qua impact zijn beperkt, komen andere ziekten, vooral chronische, ervoor in de plaats. Hart- en vaatziekten, allergieën, diabetes, andere auto-immuunziekten, kanker en AIDS zijn de plagen van onze tijd. Daarnaast zien we in deze tijd erg veel kinderen met ADHD en Autistische Spectrum Stoornissen.

Paard van Troje

Het is dan ook wijs om de recente triomftocht van vaccins met enige relativering te bekijken. Het lijkt allemaal prachtig maar sinds kort komen we achter steeds meer nadelen van vaccinatie. Hebben we niet het paard van Troje binnen gehaald? Van antibioticagebruik kennen we inmiddels de nadelen. Wellicht wordt het tijd dat we de nadelen van vaccins ook gaan erkennen, zeker nu de uitbreiding van het aantal vaccins alsmaar doorgaat. Daarnaast zien we dat veel van wat anderen toeschrijven aan vaccins als het gaat om het terugdringen van infectieziekten eigenlijk op het conto komt van onze betere hygiëne, betere voeding en verhoogde welvaart.

Van infectieziekten kennen we, door een vaak eeuwenlange omgang ermee, langzamerhand alle complicaties. Juist van de ziektes die we in deze tijd niet veel meer zien hebben we eigenlijk vooral die complicaties voor ogen. Polio herinneren we ons vooral als die ziekte met die verlammingen, terwijl deze in nog geen 5% van de ziektegevallen optreden.

Onbekende bijwerkingen

Van vaccins weten we eigenlijk heel weinig. We zijn voor onze informatie afhankelijk van vaccinfabrikanten die voornamelijk onderzoek doen naar nieuwe vaccins. Zij brengen vrijwel alleen bijwerkingen op korte termijn in kaart. Onderzoek naar de lange termijn wordt te weinig, en niet serieus genoeg gedaan. De farmaceutische industrie is daarin ook niet echt geïnteresseerd en moedigt het niet aan. Dergelijk onderzoek is ook duur en ontwikkelaars van vaccins zien er eerder onplezierig nieuws uit voortkomen dan dat ze er brood in zien. Wie negatieve onderzoeksgegevens over de veiligheid van vaccins publiceert riskeert nogal eens zijn of haar carrière. Van de feitelijke bijwerkingen van vaccins wordt maar een fractie gerapporteerd, laat staan erkend.

De keuze van ouders

Voor ouders blijft het een moeilijke keuze. Gaat u gewoon het aangeboden programma volgen, of trekt u uw eigen plan voor uw kind? En in het laatste geval: welke vaccins laat u toe, en wanneer? De enige mogelijkheid is informatie inwinnen om daarna een individuele beslissing te kunnen nemen. Niemand kan beweren dat een ziekte meer complicaties geeft dan zijn vaccin. 

Bovendien zien we dat wat voor het ene kind onschadelijk is, voor een ander kind vergif kan betekenen.

Adviesgesprek rondom vaccineren

Op het Internet is veel te vinden, veel ouders zien door de bomen het bos niet meer. In een adviesgesprek help ik u graag de verschillende keuzes op een rij te zetten.
Zie hiervoor ook de PDF over de verschillende mogelijkheden bij afwijken van het reguliere programma en de sheet over homeopatische profylaxe.

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken heeft een uitgebreide informatieve website. 
En op de website van Vaccinvrij.nl vind u veel ervaringsverhalen en eveneeens toegankelijke informatie

Let op

De informatie op deze website is niet bedoeld als individueel medisch advies. Een afweging van alle factoren die leiden tot een individuele beslissing rond vaccinaties blijft de verantwoordelijkheid van de ouders. Wel vind ik het van groot belang dat ouders een beslissing kunnen nemen op grond van voldoende onafhankelijke informatie. Daartoe wil ik in mijn adviesgesprek en op deze website een aanzet geven.

 

Ieder kind heeft wel eens wat. Uw kind kan steeds verkouden zijn, oorpijn hebben of buikpijn als het uit school komt, moe zijn of intense jeuk hebben. Het kan iets acuuts zijn maar ook iets wat al heel lang speelt. Als ouder willen we graag wat doen. Maar hoe weet u als ouder wat in zo'n situatie nu echt de beste aanpak voor uw kind is? 
Een hele goede en natuurlijke mogelijkheid is de klassieke homeopathie. Het is een zacht maar effectieve geneeswijze zonder vervelende bijwerkingen. Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische geneesmiddelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen.

Anouk (9) is zo verdrietig 

Anouk voelt zich constant achtergesteld. Zij zegt voortdurend: "Mamma geeft niet om mij. Ik krijg niet wat ik vraag. Mamma en pappa zorgen gewoon niet voor mij! Niemand wil mij en iedereen doet alleen maar lelijk tegen mij. Ik kan maar beter een ander gezin zoeken." Haar gemopper eindigt vaak in woedeaanvallen om niets waarin ZIJ juist lelijk doet tegen iedereen. Hierdoor hangt er voortdurend een donkere wolk in huis wat een grote invloed heeft op de sfeer. Haar zorgzame moeder is ten einde raad. Twee maanden later gaat het na inname van het homeopathische geneesmiddel een stuk beter. Anouk moppert niet meer en is meer tevreden. Daarna komen de klachten weer terug na een vaccinatie. Na herhaling van het geneesmiddel gaat het weer beter.

Thijs (6) blijft wat achter op school

Tijdens de bevalling heeft Thijs te lang klem gezeten. Hij zag er blauw en bijna levenloos uit. Je merkte bij hem als baby nooit of hij honger of pijn had. Hij leek alles maar goed te vinden. En nu is Thijs op school en zowel zijn ouders als de school geven aan dat hij te traag is. Hij begrijpt niet wat je tegen hem zegt en op school ligt zijn kastje vol met werkjes die nog niet af zijn. In de praktijk ziet de klassiek homeopaat een blozende knul met hangende slaperige ogen. Hij geeft antwoorden die totaal niet passen bij de vragen. Na inname van het homeopathische geneesmiddel zien zowel de ouders als de juf op school hem helderder worden, meer alert. Zijn ouders zijn verbaasd over zijn rake opmerkingen. Dat heeft hij nog nooit eerder gedaan! Zijn juf zegt: "Ongelooflijk, Thijs heeft ineens op tijd zijn werkjes af."

Daan (2) is hyperactief 

Zijn moeder komt binnen in de praktijk en zegt gelijk: "Ik houd hem hier het liefst vastgebonden in de buggy anders maakt hij alles bij u kapot." Waar Daan ook is, als hij 'los' is, rent hij van hot naar her, opent deuren, maakt speelgoed kapot. Hij luistert niet en gaat maar door. Hij trekt andermans haren uit, schopt, slaat of loopt weg. Daan zijn gedrag is ontstaan nadat hij hevige oorontstekingen kreeg die steeds met antibiotica werden onderdrukt. Na twee weken krijgt de klassiek homeopaat de moeder huilend aan de telefoon: Daan is vrij snel rustig en lief geworden na inname van het homeopathische geneesmiddel. "Ik kan weer houden van mijn kind!" Max is zeven jaar en heeft ADHD

Hij is druk en let niet op. Max kent totaal geen angst. Toen hij vijf jaar was, sprong hij zomaar uit het raam omdat hij dacht dat hij kon vliegen. Op het consult zien we een suffig jongetje. Hij aapt zijn moeder na, heeft tics in zijn gezicht, slist en is er totaal niet met zijn gedachten bij. Het lijkt wel of hij dronken is. Zijn vader vertelt dat hij druk wordt als anderen druk zijn. Hij wordt heel agressief als anderen kwaad zijn. Hij neemt gedrag van anderen over en doet het dan drie maal zo erg na. Max krijgt een ander homeopathisch geneesmiddel dan Daan. Na inname hiervan wordt hij rustiger, hij kan zich beter concentreren. Ook zijn tics zijn beter geworden. Na ruim een jaar zien we een gezellige vrolijke jongen, vol ondeugende energie die prima overweg kan met de mensen om hem heen.

Myrthe (9) slaapt slecht

Zij vertelt dat ze niet in slaap durft te vallen, vooral als ze een enge film heeft gezien. "Ik durf mijn voeten niet onder de dekens uit te steken want ik ben bang dat een sabeltandtijger ze afbijt." Myrthe is een heel lief en schuchter meisje. Zij is voor veel dingen bang: bang dat zij een splinter krijgt, dat er een pluisje in de soep valt, dat zij ziek wordt van bacteriën die door de lucht zweven. "Daarom doe ik mijn trui vaak voor mijn gezicht", vertelt ze. Myrthe neemt alles letterlijk en is niet opgewassen tegen de grote-mensen-wereld. Zij loopt achter in haar ontwikkeling. Zij is nog maar pas aan het tanden wisselen en is te klein voor haar leeftijd. Ook kan zij de lessen niet bijbenen. Het liefst is zij alleen thuis met haar poppen. Door de homeopathische behandeling is zij nu veel minder bang. Na drie maanden wisselde zij ineens 4 tanden tegelijk. Myrthe speelt meer buiten en heeft er een paar leuke vriendinnetjes gekregen. Op school blijft haar tempo traag maar zij kan de nieuwe lesstof beter begrijpen.

Bas (8) is onrustig

Zijn moeder vertelt: "Elke dat / dag om drie uur komt er een orkaan uit school Hij moet altijd iets bewegen en binnen de kortste keren heeft hij een enorme bende om zich heen en maakt hij ruzie met zijn broertje." Zijn meester heeft haar verteld dat het op school ook niet zo lekker gaat. Bas heeft veel moeite om zich op zijn werk te concentreren, ziet alles en kan maar met moeite even op zijn stoel blijven zitten. Na een paar homeopathische middelen gaat het vier maanden later een stuk beter op school. Bas kan zich beter concentreren en heeft minder moeite met stil zitten. Thuis is er duidelijk minder ruzie en is de rust wat weergekeerd. Bas vertelt: "Dat wilde gevoel in mijn hoofd heb ik niet meer, dat voelt veel fijner zo. Dan is niet iedereen steeds boos op mij."

Marije(1,5) heeft nachtmerries

Overdag is er niks aan de hand. De problemen spelen alleen 's nachts. Bijna elke nacht wordt Marije een paar keer krijsend wakker. Ze staart je met grote ogen aan, maar lijkt niets te zien. Ze lijkt helemaal in paniek. Haar ouders hebben het gevoel dat ze op zulke momenten totaal onbereikbaar is. Ze kunnen haar niet tot rust brengen. Er zit niets anders op dan afwachten tot alles na een kwartiertje weer gezakt is en iedereen weer gaat slapen. Marije heeft nog nooit een nacht doorgeslapen. Na twee keer een homeopathisch geneesmiddel ingenomen te hebben is Marije de week erna nog twee keer 's nachts wakker geworden. Opvallend was dat ze niet zo paniekerig was. Sindsdien slaapt ze heerlijk door, al weer een half jaar lang. Een hele verademing voor haar ouders.

Anne (4) heeft verlatingsangst

Haar moeder komt met haar omdat ze zich zorgen maakt. Anne blijft de hele dag bij haar in de buurt, wil niet alleen zijn of met andere kinderen spelen en claimt de hele dag haar aandacht. Ook het donker boezemt haar angst in. Het is ontstaan nadat Anne een keer heel heftig geschrokken is. Vier weken later, tijdens het tweede gesprek, vertelt haar moeder dat ze verrast was door het snelle effect van die kleine korreltjes. Een paar dagen na de inname was ze Anne kwijt, dat was nog nooit gebeurd. Ze bleek op haar kamertje te zitten en speelde rustig met blokken. Sindsdien werd Anne steeds vrijer en spontaner. Voor hun gevoeg / gevoel hebben de ouders de oude Anne weer terug.

 

Veel vrouwen ervaren in het dagelijkse leven problemen rondom menstruatie, seksualiteit of zwangerschap. 

Specifieke vrouwenkwalen die vaak een relatie hebben met hormonale veranderingen. Hoewel veel vrouwen denken dat deze klachten erbij horen kunt u hier met homeopathische geneesmiddelen verbetering in brengen. Met klassieke homeopathie krijgt u een behandeling op maat. Al lijken uw klachten op die van een ander, u ervaart ze op uw eigen manier. Daarom wil een klassiek homeopaat niet alleen alles over uw klachten weten, maar vooral: wie bent ú? Want geen twee vrouwen zijn hetzelfde.

Met de klassiek homeopaat raakt u in gesprek over uzelf. Door de vragen en antwoorden krijgt de homeopaat een beeld van u. Op grond van dit totaalbeeld kiest hij/zij een homeopathisch geneesmiddel waardoor u lichamelijk, emotioneel en hormonaal weer in evenwicht kunt komen. De klassiek homeopaat biedt u een persoonlijke behandeling, die op ú is afgestemd.

Een aantal homeopathische geneesmiddelen wordt vaker voorgeschreven bij specifieke vrouwenklachten, zoals Pulsatilla (wildemanskruid) en Sepia (zeekat). Maar in principe kan elk homeopathisch geneesmiddel bij vrouwenklachten passen. Dat maakt de zoektocht boeiend, maar ook moeilijk om op eigen houtje te doen.


Een persoonlijke behandeling

Iedere vrouw reageert op haar eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering merken, terwijl bij de ander de verbetering geleidelijk zal verlopen. De verbetering is mede afhankelijk van de ernst van uw klacht, de duur van de klacht en uw conditie. In de homeopathie wordt niet de ziekte behandeld, maar de zieke mens. Omdat bij de behandeling de hele mens centraal staat, neemt een eerste consult bij een klassiek homeopaat al gauw anderhalf uur in beslag. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van u, de klachten waarvoor u komt en uw ziektegeschiedenis. Afhankelijk van de ernst van uw klachten en de mate van verbetering kunnen vervolggesprekken en verschillende homeopathische geneesmiddelen noodzakelijk zijn om de behandeling goed te laten verlopen.

Veel voorkomende en behandelde klachten:

 • zwangerschapsklachten 
 • fertiliteitsproblematiek/onvruchtbaarheid
 • hormonale klachten
 • pijnlijke ovulatie of menstruatie
 • onregelmatige cyclus
 • (pre)menstruele klachten
 • stemmingswisselingen
 • witte vloed
 • overgangsklachten
 • droogte van de vagina
 • In relatie en gezin
 • geen of veel zin in vrijen
 • pijn bij het vrijen- 
 • in de knel tussen ambities en zorgtaken
 • als loslaten/verwerken moeilijk is
 • Voor moeder en kind