Even voorstellen…

Mireille dus, mama van 2 jonge vrouwen van 24 en 21 en een jongen van 18. Puber, maar ik kies liever het woord adolescenten, en jong volwassenen, omdat dit zoveel meer recht doet aan het proces van  opgroeien. Al ruim 24 jaar begeleid ik ze te worden wie ze zijn, of beter gezegd , te kunnen blijven wie ze zijn. In onze maatschappij, vol etiketten, eisen en vastomlijnde ideeën is dit niet altijd gemakkelijk, maar -al zeg ik het zelf- best heel erg goed gelukt. Het zijn alledrie fantastische jonge mensen! Ik ben de mensen die met mij meeliepen en lopen, in de vorm van juffen, meesters, af en toe een goede therapeut en door de jaren heen mijn collega homeopaten zo enorm dankbaar!

Ik ben al meer dan 25 jaar getrouwd met een zeeman, hij is inmiddels aan de wal en registerloods in Rotterdam en Eemshaven. (neem een kijkje via die link, echt heel leuk!)

Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma’s, mijn hotel- en bakkerij diploma en mijn HBO SPH diploma heb ik ervaring opgedaan in diverse werkvelden. Ik werkte met dementerende ouderen, met psychiatrische clienten en mensen met een verstandelijke beperking, in asielzoekerscentra, werkte met autistische kinderen, hoogbegaafde peuters, ik was jarenlang peuterleidster, begeleide teams.

Na het overlijden van ons 2e kindje en de geboorte van onze 3e, een miskraam en de geboorte van ons vijfde kind in de 32e week, heb ik me gericht op het moederschap. En op zelfherstel. Tevens ben ik jarenlang klassenouder geweest op de vrijeschool van mijn kinderen en deed daar invalwerk in de kleuterklassen.

In 2013 ben ik, na 6 geweldige studiejaren,  afgestudeerd aan de Academie voor Klassieke homeopathie in Zwolle. Ik run mijn eigen praktijk voor homeopathie, begeleid gevoelige kinderen en hun -bewuste- ouders opweg naar meer balans en volop zelfvertrouwen. Ik ben aangesloten bij de grootste beroepsvereniging voor homeopaten, de NVKH en RBCZ, wat staat voor hoge kwaliteit en vergoeding door de zorgverzekeraar.

Ik schrijf voor het blad van de KVHN en blog via mijn website en social media. Momenteel werk ik hard aan de lancering van mijn eigen online academie, Mam in Flow ; vol materiaal om digitaal kennis op te doen rondom hoogbegaafdheid, het ouderschap en in flow blijven als ouder of begeleidster van kinderen en jongeren. 

In 2023 ben ik gestart met een HB peutergroep, voor jonge kinderen met een ontwikkelvoorsprong. Luister hierover meer in mijn podcast over vroegsignaleren.