Wanneer? in blokken van 6 weken, start 17 januari 2024

Waar? Hissemar 4, Leeuwarden

Tijden? 9:00-11:15u

Kosten? 150 euro per blok van 6.

Inclusief intakegesprek.

Optioneel:

Schriftelijke terugkoppeling ouders: € 50

Overdracht plus handelingsadviezen school: € 95

1 op 1 oudercoaching € 95 per gesprek of

€ 250 voor 3 gesprekken.

Aanmelden of informatie: stuur een mail naar praktijk@mireilleveninga

Op 17 januari start er een gloednieuwe peutergroep, speciaal voor hoogbegaafde kinderen of kinderen met een ontwikkelvoorsprong, in Leeuwarden!

Voorlopig adres: Hissemar 4, Leeuwarden. Ik ben nog opzoek naar een grotere ruimte.

Mijn praktijkruimte aan de Marowijnestraat is helaas niet ruim genoeg. Goed voor het huidige doel, maar te klein voor een groepje.

Er is plaats voor 6 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar.

In december en januari vindt de intake plaats.

Uiteraard hoef je geen testgegevens te hebben, wij doen een uitgebreide intake en bekijken van daaruit of deze groep jouw kind past.

Mijn naam is Mireille Veninga, elders op deze website kun je meer over mij lezen. Sinds 10 jaar run ik een praktijk voor gevoelige kinderen en hun bewuste ouders. Hier begeleid ik onder andere hoogbegaafde kinderen en heb onderzocht:

Wat maakt nou toch dat deze groep het zo moeilijk heeft in ons schoolsysteem en de wereld?

Kort gezegd heeft dat te maken met de aanloop er naartoe. In ons schoolsysteem pakken we ‘het hoogbegaafde’ pas op na groep 3-4 en daarmee missen we de eerste jaren. Jouw kind heeft die voorsprong al vanaf de geboorte en het missen van aansluiting daarin op een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal of soms ook thuis -maar meestal weten ouders van nature al heel goed ermee om te gaan, de appel valt namelijk nooit zo ver- maakt dat er problemen ontstaan in het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van een dreumes.

Een peutergroep waarin het zichzelf kan herkennen en spiegelen ondervangt dit. Daarnaast zorgt zorgvuldige observatie en een daaraan gekoppeld professioneel adviesplan van mijn hand, voor de basisschool, er voor dat ook in de kleuterklas niet gemist wordt wat jouw kind nodig heeft. Oh ja, en het is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk voor jouw mini dat het wat te doen heeft en dat jij dat dan eventjes niet hoeft te begeleiden, want zeg nou zelf…het gaat met die gevoelige slimmerds niet altijd vanzelf en ze staan zelden even uit.

Ik kijk er naar uit jou en je kind te ontmoeten.

Tot gauw!