Op het moment dat de klok een uur terug gaat, gebeurd er iets met de meeste kinderen in mijn praktijk. Ik kan er de klok op gelijk zetten..)) de telefoon staat roodgloeiend.
Gevoelige kinderen zijn als vanzelfsprekend ook gevoelig voor alles wat subtiel veranderd in hun leefwereld en op het moment dat sinterklaas in aantocht is worden wij als moeders, juffies en begeleiders soms tot ver over onze grens uitgedaagd. 
Ben jij met jouw kind onder behandeling in de praktijk, dan kan het nuttig zijn om zijn of haar middel te herhalen. Neem daarvoor contact op.
Ben jij niet in de praktijk, maar wel opzoek naar wat ondersteuning van -nacht- rust en harmonie onderzoek dan eens de volgende mogelijkheden
  • essentiele olie werkt -bewezen- op het gemoed van je kind. Gebruik een goed therapeutisch merk. Ik werk graag met Young Living. Doterra is een vergelijkbaar goed merk. Via mijn facebookgroep Holymolie vind je een schat aan informatie.
  • Maak je visuele dag- en weekstructuur weer helderder. Gebruik bijvoorbeeld een aftelkalender. Of een schoenzet kalender 
  • Denk anders. Zet je schoen overdag, zo hoef je snachts niet wakker te liggen over het feit dat piet je huis binnenkomt, of maak een kastje bij de voordeur.
  • Beperk de hoeveelheid suiker die je kind binnenkrijgt drastisch. Is dat zielig? Nee. Suiker maakt druk. Zeker in sinterklaastijd kan de hoeveelheid suiker in combinatie met de zenuwen net te veel zijn. Bak zelf koekjes en pepernoten en gebruik in plaats van witte bloem, biologische speltbloem en dadelstroop in plaats van suiker. Of ga naar de plaatselijke Ekoplaza en koop daar de dingetjes die je wilt hebben. Zelfs rietsuiker en biocacao scheelt al enorm, simpelweg omdat de rommel die in de gewone produkten zit, hier niet in zit. Duurder, dat zeker, dus koop wat minder en geef dus ook minder. Geef geen suikerhoudende dranken meer, maar diksap , thee of puur sap aangelengd met water. Koop gouden glaasjes. -geef in geen geval zoetstoffen zoals aspartaam- Het is zo de moeite waard, want hoe fijn is het als je kind gewoon relaxt blijft.?
  • Beperk de hoeveelheid sinterklaasprikkels. Nu hoor ik sommige mama’s zeggen, ja maar… en dan termen als 2 familie’s… sinterklaas op het werk etc etc… Of… ‘andere kinderen kunnen het wel, ik wil dat de mijne het ook kan, wat heb ik aan zo’n tip??’ Dan zou ik eerst met mijzelf aan de slag gaan! poeh! streng durf ik hier plots te zijn he?? Maar echt! het moederschap gaat jou helpen goed naar je gevoel te  leren luisteren en minder naar de mening van anderen. Het is helemaal niet gezegd dat andere kinderen het wel kunnen, jij weet niet hoe de nachten daar gaan, of hoe een kind zich verder thuis gedraagt en dat maakt ook helemaal niet uit, de jouwe is prikkelgevoelig. En daar werk je aan, en een van de dingen die je nu eerst doet is het verminderen van prikkels. Zo zorg je voor je kind. Dus 1x sinterklaas thuis en 1x op school en dat is het. Bijvoorbeeld. Zoek een modus die past en zet je kind bij deze keus centraal. “wat heeft mijn kind nodig” jammer dan dat je moeder, schoonmoeder of partner het er niet mee eens is, je kunt niet iedereen tevreden houden. Leren hoe je dat doet?? Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief. Regelmatig starten er nieuwe online cursussen.